Kültür Koleji Vakfı'nda Görev Değişimi
Kuruluş yılı olan 1986’dan bu yana İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç’ün başkanlığında çalışmalarını sürdüren Vakıf, çalışmalarını İKEK Yönetim Kurulu Başkanı ve İKÜ Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Ful Akıngüç başkanlığında sürdürecek. Başkan yardımcılığını Lale Akıngüç’ün devraldığı Kültür Koleji Vakfı, Türkiye’nin milli eğitimi ve kültürüne katkıda bulunarak sosyal ve ekonomik kalkınmaya destek vermeye devam edecek.
Kültür Koleji Kurucusu İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç ve ailesinin 1986’da hizmete açtığı Kültür Koleji Vakfı’nın Yönetim Kurulu Başkanlığına İKEK ve İstanbul Kültür Üniversitesi bünyesinde eğitim yönetimi çalışmalarının yanı sıra 2000’den bu yana Türkiye Özel Okullar Birliği’nde Yönetim Kurulu Üyesi ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi unvanıyla görev alan Ful Akıngüç atandı. Kültür Koleji Vakfı Yeni Başkanı Ful Akıngüç, vakfın yeni dönem misyonu ve gelecek projelerini şöyle özetledi: “Vakfımız, eğitim alanında yarım asrı geride bırakan aile işletmemiz Kültür Koleji’nin, ülke ve gençliğe hizmet ilkesiyle gerçekleştirdiği en önemli çalışmalardan biri. Bilim, kültür, sanat ve spora destek kapsamında bugüne kadar pek çok gencin yaşamında olanaklarımız dahilinde pozitif dokunuşu sağladı. Bununla birlikte eğitim ve kültür alanında çalışmaları somut girişimlerle taçlandırdık. 1995 yılında Kültür Koleji Ataköy yerleşkesinde yapılan olimpik ölçülere uygun kapalı spor salonumuz ve her türlü teknik donanıma sahip 450 kişilik tiyatro-konser salonumuz hizmete açıldı. Vakfımızın misyonunu simgeleyen en önemli yapı ise 1997’de hizmete açtığımız, 25’inci kuruluş yılını idrak eden İstanbul Kültür Üniversitesi. Kurucusu olduğumuz Üniversitemiz 4 yerleşkesinde 8 fakültesi, 2 meslek yüksekokulu, araştırma ve uygulama merkezleri, yüksek lisans ve doktora eğitimi sunan enstitüsüyle Kültür Koleji Vakfının ustalık eseri diyebiliriz.”
Eğitimde Fırsat Eşitliği Bursları
Küresel ve ulusal koşullar bağlamında özellikle yetişmekte olan nesillerin sağlıklı geleceği için dayanışmanın önemine vurgu yapan Kültür Koleji Vakfı Başkanı Ful Akıngüç, günümüz dünyasında toplum refahının korunması için vakıfların da çok belirleyici olduğunu ifade etti ve ekledi: “Özellikle eğitim ve sağlık gibi insan yaşamına doğrudan dokunan alanlarda kâr amacı gütmeyen kuruluşların varlık göstermesi çok önemli. Küresel krizler kaynaklara erişimde ciddi kısıtlamalar yarattı. Bilgi uçurumu dünyanın çözüm bekleyen ve giderek derinleşen yeni gerçeği. Bu noktada vakıflar eşitsizliklerin neden olduğu açmazları çözmek için onaran, dönüştüren bir güç olacaktır. 2021-2022 Akademik Yılı’nda pandemide iş ya da gelir kaybı yaşayan ailelerimiz için vakfımız, Eğitimde Fırsat Eşitliği programımızı devreye aldı. Başvurucu sürecinde Kültür Koleji Vakfı olarak başlattığımız girişimin anlamını ve vakıf olmanın değerini çok daha iyi kavradık.” Kültür Koleji Vakfı’nın yeni başkanı Ful Akıngüç, eğitimde fırsat eşitliğini koruyan, geliştiren projelerin yanı sıra bilimsel araştırmaları destekleyerek eğitimin tüm bileşenlerini; aileleri, öğretmenleri, okulları güçlendirecek projelerin devam edeceğini kaydetti.