MÜTEVELLİ HEYETİ

Vakıf Mütevelli Heyeti

1926 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Eskişehir’de tamamladı.1943 yılında Yüksek Mühendis Okulu’na girdi. Bu dönemde Kültür Dersevi’nde öğretmenlik yaptı. Öğrenimi sırasında İstanbul Teknik Üniversitesi’ne dönüşen okulun İnşaat Fakültesi’ni 1950 yılında bitirdi. Askere gidinceye kadar Yeşilköy Hava Limanı’nda mühendis olarak çalıştı. Askerden sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Proje ve İnşaat Dairesi’nde mühendis ve büro şefi olarak çalıştı. Daha sonra kendi müteahhitlik firmasını kurdu. 1959 yılında müteahhitliği bıraktı. 1960 yılında Kültür Koleji’ni kurarak öğretime açtı ve çalışmalarını yalnızca eğitim sektörüne yöneltti. 12 yıl boyunca Kültür Koleji müdürlüğü de yapan Akıngüç, bu okulda eğitim açısından birçok ilki gerçekleştirdi. Bu çabalar sonucu Kültür Koleji, gerek eğitim-öğretim gerekse öğrenci sayısı bakımından önde gelen özel okullardan biri oldu.

Kültür Koleji, 1978 yılında öğrenime ara vermek zorunda kaldı. Bu dönemde, çocuk kitapları ve ilkokullara yönelik Ünitelerle Beş Yıl Dergisi’ni ve Üniversiteye Giriş İçin Basamak Dergisi’ni yayımladı.

1980 yılında yeniden açılan Kültür Koleji, her yönden büyük bir gelişme gösterdi. Fahamettin Akıngüç bu dönemde Kültür Okulları Genel Müdürlüğü yanında, uzun yıllar Özel Okullar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. 1986 yılında, yayımı halen süren Yaşadıkça Eğitim dergisini çıkardı. Yine 1986 yılında, ailesi ile birlikte, başkanı olduğu Kültür Koleji Vakfı’nı (KEV) kurdu.

Kuruluşu KEV tarafından finanse edilen T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi’nin kuruluş çalışmalarını yürüttü ve 1997 yılında üniversitenin açılışını gerçekleştirdi.

Fahamettin Akıngüç, Vakfımız Mütevelli Heyet Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı yanında, T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Onursal Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

15.02.1936 tarihinde Bursa ‘da doğdu. İlk, Orta öğrenimini Bursa ‘da tamamlamıştır. Evli 3 çocukludur.

1976 yılında Kültür Hizmetleri A.Ş. , 1977 yılında YA-BA Yayın Basım Eğitim Araç ve Gereçleri Ticaret A.Ş., 1981 yılında Ak-Paz Dayanıklı Tüketim Malları İth.İhr.Paz.ve Tic.A.Ş., 1988 yılında Eğitim Hizmetleri ve Ticaret A.Ş., 1993 yılında Özakın İnşaat Ticaret ve Sanayi A.Ş. kuruluşunda hissedar ve yönetim kurulu üyesi olarak yer almıştır. Halen hissedarlıkları devam etmektedir. 1986 yılında kurulan Kültür Koleji Vakfı kurucu üyesidir.

Gül Akıngüç halen Kültür Koleji Vakfı Mütevelli Heyet Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir.

İlk ve orta öğrenimini Kültür Kolejinde tamamlamıştır. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İşletme-İstatistik Bölümünden mezun olmuştur. Control Data Institute-Londra’da Bilgisayar ve Programlama konusunda lisansüstü eğitim görmüştür. NCR Bilişim Sistemleri A.Ş. firmasında üç yıl, BİM-SA A.Ş Akbank Otomasyonunda 2 yıl çalıştıktan sonra, Marmara Üniversitesi’nde pedagojik formasyon eğitimini tamamlayarak Kültür Kolejinde çalışmaya başlamıştır.  Kültür Koleji’nde, Eğitim ve Yönetim Bilgisayar Sistemi’ni kurmuş ve Bilgi İşlem Merkezini oluşturmuştur.

1998 yılında öğretime başlayan Kültür2000 Kolejinin kuruluş çalışmalarını yürütmüştür.

2000 yılından beri Türkiye Özel Okullar Birliği’nde Yönetim Kurulu Üyesi ve son 2 yıldan beri de Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak Türk Eğitim Sisteminin gelişmesi, daha nitelikli bir yapıya kavuşması için görev üstlenmiştir.

Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük, İcra Kurulu Üyeliği/Başkanlığı gibi görevleri üstlenmiş olup halen İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmaktadır. Ayrıca İKÜ Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısıdır.

Lale Akıngüç İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kültür Koleji’nde tamamladı. Daha sonra Marmara Üniversitesi İngilizce Bölümü’nü bitirdi. İngiltere’ye giderek dil öğretimi konusundaki çalışmalarını sürdürdü. Kültür Koleji İlköğretim Okulu’nda İngilizce Öğretmenliği ve Müdür Yardımcılığı yaptı.

Özellikle eğitim yönetimi, yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi, sekiz yıllık ilköğretim ve okul öncesi eğitim konularında yoğun olarak çalıştı. Eğitimin önemi ve ülkemizin okul öncesi okullaşma oranına destek verebilmek amacı ile Kültür Anaokullarının kuruluş çalışmalarını yürüttü.

1997 yılından beri Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük, Yönetim Kurulu Üyeliği/Başkanlığı yapmış olup halen İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Kültür Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti üyesidir.

İlköğrenimini Kültür Koleji, ortaöğrenimini Robert Kolej’de tamamlamıştır. Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunudur. California State University’de ‘Eğitim Yönetimi’ alanında yüksek lisans derecesi almıştır. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Davranışları Bilimleri Bölümü’nde doktorasını tamamlamıştır. 2005 yılında Harvard Üniversitesi Okul Liderliği Sertifika Programı’na katılmıştır. Kültür Fen Lisesi kuruluş çalışmalarını yürütmüş ve bu okulda matematik öğretmenliği ve müdürlük yapmıştır. KÜGEM (İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Geliştirme Eğitim Merkezi) kuruluş ve yürütme çalışmalarında görev almıştır.

Genel müdür yardımcılığı ve genel müdürlük yapmış olan Dr. Bahar Akıngüç Günver, İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanlığı görevinin yanı sıra İstanbul Kültür Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi ve Yaşadıkça Eğitim Dergisi’nin yayın yönetmenidir.